søndag 8. mai 2011

Vår i byen

Jeg merker at jeg setter mer og mer pris på våren for hvert år som går. I år var det nesten så jeg ble rørt da jeg gikk tur og det lyste imot meg av flotte gule og lyselilla blomster. Vårblomstene gir meg rett og slett en aldri så liten lykkefølelse, og sammen med solskinn og sauer og nyfødte lam bidrar det sterkt som energi-påfyll i den mer eller mindre travle hverdagen.

Vi har, som en del av dere veit, kjøpt oss leilighet og flytta noen kilometer. Til byen, faktisk. Ikke så veldig stor en by, kanskje, men nok til å få bystatus. Og her i byen er det flott. Rett utafor terassen vår er det et jorde hvor det spaserer sauer og nyfødte lam. Jordene her i byen er enten gule av løvetann eller hvite av sau. Om kvelden etter at vi har lagt oss hører vi "bææææ!", og om morgenen når vi våkner hører vi "bææææ!" Det er fint å bo i byen.

I går oppdaga jeg plutselig at det var et dyr som brøt den hvite dresskoden på jordet vårt, og jeg trodde først det var en liten valp som lå der i gresset. Men når jeg så nærmere på det, oppdaga jeg at det var et blodrødt lam som sikkert nettopp var blitt født. Det gav ifra seg noen lyse, spinkle "bæ!" og prøvde å stable seg på beina for å gå. Men det var ikke lett, gitt. Det var veldig fascinerende å følge med på dette, og etter hvert oppdaga jeg også mora. Hun var også litt blodig, og hun presterte dessuten å komme seg på utsida av gjerdet, og slik stenge seg ute fra sitt nyfødte barn. Bonden kom etter hvert og hjalp henne, så jeg tror det endte godt til slutt.

Vi tok noen bilder og filma litt, og denne filmsnutten som Einar tok viser litt hvordan lammet prøvde å reise seg og gå:

Velkommen til verden, lille vakre lam!

1 kommentar:

  1. Nåååh.. så søt! Det må da være fantastisk å ha slikt dyreliv rett utenfor stuevinduet ;)!
    Håper dere snart kommer nordover på besøk :D!!!

    SvarSlett